fbpx

Medierne fortæller historier om et stigende antal dårlige oplevelser på fødestuerne rundt omkring i landet. Jordmødrene er pressede og kan ikke give den rette omsorg og fagligheden er ikke i top på grund af mangel på tid. En fødsel skal være en god oplevelse for alle på fødestuen, det er den ikke nu.

Umiddelbart kunne løsningen være at ansætte flere, så der kunne komme flere ressourcer ind på stuerne – og det har også været foreslået af flere partier.

Dykker man lidt ned i tallene omkring fødsler ses det, at der fødes færre børn, mens der er ansat flere jordmødre. I rå tal fødes der ca. 10% færre børn, men er i samme periode ansat ca. 40% flere jordmødre. Det kan virke besynderligt, at der er travlt på fødestuerne, og personalet forlader jobbet i protest.

Det er tydeligt, at jordmødrene må have fået flere opgaver end tidligere. Måske skal de opgaver retur til andre faggrupper, så jordmødrene kan holde fokus på at sikre en god forberedelse og en tryg fødselsoplevelse.

Efterhånden laves procedurer for alt, og mon ikke det også gælder dette område. Kunne det tænkes, at der skulle lægges mere ansvar over på den enkelte jordmoder, så de tager beslutningen om forløbet frem for rigide procedure?

Jeg synes i hvert fald ikke, at løsningen er bare at ansætte flere. Det kan være en her og nu lappeløsning – men vi skal også have mod til at debattere om der er en anden vej til at familier og jordmødre alle får en bedre oplevelse i fremtiden.

Kategorier: Debat

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *