fbpx

Glæde, samvær, snak og hygge. Sommeren er over os, og det skal vi have lov til at nyde livet. For mig er det livsnydelse at kunne sidde på min terrasse og nyde kold øl i eftermiddagssolen. Eller to. Er det forkert?

Debatten går højt for tiden – ”Gymnasiefester uden alkohol” og ”Forbyd alkohol til unge under 18 år” er nogen af overskifterne. 

”Vi tror ikke på, at du kan tage ansvar for dit eget eller dine børns liv”, kunne der i min optik lige så godt have været skrevet. Der skal ikke være forbud mod at ryge tobak, drikke alkohol eller for den sags skyld, køre gokart! Alle kan de ende galt, men skal der indføres forbud eller adfærdsregulerende tiltag for alt hvad vi laver? Nej, tak.

Jeg skal tage ansvar for at opdrage mine børn til, at de selv kan træffe valg omkring rygning, alkohol og hvad de ellers skal igennem livet. De kommer til at begå fejl – og lære af dem. Livet er fuld af modgang og nederlag; dem skal vi selv være gode til at bearbejde og vende til medgang og sejre!

Vi forældre skal støtte, hjælpe og tage ansvar for vores børn. De skal have alle muligheder og ikke blive begrænsede i deres valg. Lad selv de unge på gymnasiet bestemme, om der skal være alkohol til deres fester eller om de vil købe øl med eller uden alkohol.

Vi skal selv frit vælge, hvad vi vil med vores liv.

Kategorier: Debat

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *