fbpx

Når daginstitutionerne holder lukket, står forældre ofte med en opgave i at få arrangeret pasning af børnene. Det kan give frustration og udfordringer, når man ikke selv kan bestemme hvornår familien skal holde ferie – men det planlægges af kommunen!

I Næstved holdes lukket i 9 dage per år suppleret med 3 ugers lukning i sommerferien, hvor nogle få institutioner har åbent med pasning af børn samlet fra forskellige områder. De 24 lukkedage i Næstved stiller store krav til ferieplanlægningen, at de 3 uger fastlægges af kommunen, og forældrene derfor kan se sig nødsaget til at afholde ferie i netop de uger.

Vi skal have reduceret antalet af lukkedage; de cirka 4 millioner kroner der opnås i besparelser, står ikke mål med den indgriben i familiernes frihed til selv at kunne planlægge ferier, og ikke mindst få et godt pasningstilbud, hvor barnet kan have faste trygge rammer – også i ferien.

I kommunerne omkring os ser billedet helt anderledes ud – og i Lolland Kommune har de kun ganske få lukkedage på trods af en (ifølge medierne) meget presset økonomi. Så selvfølgelig kan vi i Næstved have en bedre prioritering.

Jeg mener klart, at det er muligt at få reduceret antallet af lukkedage. Som minimum afskaffes lukningen i sommerferie og der skal arbejdes mod at antallet af lukkedage skal under 5 per år! Pengene skal findes i Center for Arbejdsmarked, hvor det må være helt rimeligt at budget følger udviklingen i antallet af ledige.

Kategorier: Politik

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *