fbpx

I Danmark er der næsten uendelig mange regler, som er med til at styre dit liv og begrænse din frihed.

Om det er hvorvidt du må bygge på egen grund, hvor stort et beløb du har ret til i SU eller hvor hurtigt du må køre på veje, så har staten lavet reguleringer.

En beskæftigelseslov på efterhånden 30.000 sider er ganske signende for kompleksiteten af det danske samfund, hvor mængden af regler er næsten 3-doblet de sidste 20 år. Ikke underligt resultatet ofte er en følelse af bureaukrati, når man er i dialog med offentlige myndigheder.

I stedet for bunkevis af forskellige muligheder for fradrag og beskatning, så lad os få et langt enklere skattesystem, hvor der beskattes langt mere enkelt. Skattesatsen kan være reguleret i forhold til indkomsten, så brede skuldre bære mest – men hvorfor skal der være en højere beskatning af dyrere biler? Har vi ikke ret til selv at bestemme hvad de penge, vi selv har tjent, skal bruges på? Åbenbart ikke når staten stimulerer os til at købe en mindre bil. 

Omfanget af reguleringen er enormt. Skal dit barn for eksempel på efterskole, så er prisen vidt forskellig, da den er afhængig af indkomsten. Det mener jeg er helt urimeligt, når der allerede er betalt en forskellig skat af indkomsten. 

Vi mennesker skal gøre det, vi selv har lyst til. Der er brug for, at vi får taget et opgør med ”systemet”, og får antallet af love væsentligt reduceret eller forenklet, så vi kan få friheden tilbage til den enkelte. Vi kan godt selv finde ud af, om vores liv bliver bedre af at ryge cigaretter, købe økologisk eller dyrke motion.

Staten skal selvfølgelig være omkring os med politi og domstole, men må ikke begrænse min frihed, fordi jeg skal leve på en bestemt måde. Jeg vil leve mit liv, som jeg har lyst til.

Der er brug for et opgør med regelstaten og nytænkning af hele vores velfærdsstat, inden vi drukner i regler og bureaukrati.

Kategorier: Indlæg

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *