fbpx

Det høres igen og igen at Liberal Alliance kun vil skære og bespare – virkeligheden er faktisk anderledes. Den aflyste julefrokost på Sjællands Universitetshospital er et godt eksempel på noget, vi ikke vil være med til.

Antallet af kolde hænder vokser, og Djøf-administrationen bliver hele tiden større i sundhedsvæsenet. Og endnu værre: bureaukratiseringen af lægernes og det øvrige sundhedspersonales arbejde øges hele tiden! Der bliver flere og flere ting, de skal tjekke og registrere.

Alt imens boomer antallet af chefer og administrativt personale: Sygehusene har fået 30 procent flere »kolde hænder« de seneste 10 år. Det virker helt urimeligt, at læger og sygeplejersker hele tiden skal løbe stærkere, mens der sidder teoretikere bag computerskærme og finder på nye krav til, hvad der skal dokumenteres. Vi dokumenterer os ihjel!

Sundhedsplatformen kommer til Region Sjælland om kort tid, og her en unik mulighed for nye smarte, ubureaukratiske arbejdsgange. Mon den mulighed bliver udnyttet?

Der er valgt en anden løsning end i København, hvor der har været en løbende indfasning. I Region Sjælland sker det hele på en gang – hvad hvis det ikke ikke går som planlagt? Så kræver det meget engagerede medarbejdere.

På Regionens største hospital er der nyligt indført ansættelsesstop, ingen deltagelse i konferencer og kurser, og der må ikke købes nyt inventar. Og som prikken over i’et er julefrokosten så også lige blevet aflyst! Hvor mon pengene er blevet af? Kunne der have været prioriteret anderledes?

I stedet for at spare, skal vi have prioriteret anderledes: Ansæt flere varme hænder tæt på patienten og reducer antallet af djøf’ere på sygehusene. Vi skal have tilliden og pengene tilbage til de ansatte tæt på patienterne.

 

 

Kategorier: Indlæg

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *