fbpx

Hvor blev midlerne til første del af Den Sjællandske Tværforbindelse af?

“Pengene er klar” udtalte Karsten Nonbo for 5 år siden til TV2øst. Dengang havde Næstved kæmpet for en motorvej mellem Rønnede og Næstved i 20 år fordi borgmesteren fra 1961 til 1988, Svend Hansen (A), efter sigende ikke mente, at motorvejen var så nødvendig. Desværre er pengene nu åbenbart væk. Jeg ved ikke, hvor pengene er forsvundet hen de sidste 5 år?

Det var ikke det billigste valg, der blev taget i foråret for linjeføringen mellem Næstved og Rønnede. Prisen for motorvejen vil ligge på 1.560 millioner kroner (i 2017-priser) jf. Vejdirektoratet og have en samfundsøkonomisk forrentning på 3,9 procent. Staten kræver jf. artikel i BT normalt mindst 4%.

Færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen med tredje etape fra Tværvejen til Frederikssund vil ifølge COWI-rapport fra 2015 koste 2,8 milliarder kroner, og den samfundsøkonomiske forrentning er 7,1 procent, altså klart over de fire procent, som staten normalt kræver. Denne motorvej er prioritet 6 af de 7 motorveje.

——————————
Samfundsøkonomisk forrentning
Næstved-Rønnede:
3,9%
Færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen
7,1%
——————————

Set i lyset af den samfundsøkonomisk forrentning, er det måske ikke så underligt, at motorvejen til Næstved ikke er på listen fra transport-, bygnings- og boligministeren? De fleste andre af ministerens “motorvejedrømme” jf. Ekstra Bladet er blot en videreførelse af regeringsgrundlaget, og bør vel egentlig ikke komme som nogen stor overraskelse?

Jeg ser det som et udspil, og regionens politikere og borgere må så gøre vores yderste for, at det endelige scenarie bliver anderledes – og mon ikke motorvejen til Næstved bliver en realitet, når der allerede er af 25 % af det samlede beløb klar?

Mit klare mål for arbejdet i Regionen vil være, at lægge et maksimalt pres på etableringen af Den Sjællandske Tværforbindelse samt i det hele taget at give de bedste infrastrukturelle muligheder – til både pendlere og virksomheder.

Lad os stå sammen i Region Sjælland og lægge et pres på beslutningen, så vi kan få bygget første del af Den Sjællandske Tværforbindelse, motorvejen fra Rønnede til Kalundborg via Næstved og Slagelse.

Kategorier: Indlæg

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *